Sagardoa graduazio txikiko edari alkoholikoa da (Euskal Sagardoaren kasuan, gutxieneko alkohol-graduazioa %5ekoa izango da bolumenean). Sagar-zuku hartzituarekin egiten da.
Euskal Sagardoa – Euskal Sagardoa Jatorrizko Deitura duten sagardoek %100 bertako sagarrarekin eginda egon behar dute eta kalitate ziurtagiria lortu.
Nekazaritza ekologikoa lurrean oinarritutako ekoizpen-sistema da. Beraz, lurra zaindu eta aberasteak lehentasuna du berezko ezaugarriak dituzten elikagaiak lortzeko. Nekazaritza eta Elikadura Kontseiluak (ENEEK) gure produktuak ziurtatu eta kontrolatzen ditu. ENEEK zenbakia: 1656.
Araban finkatutako proiektu ekologiko gisa, “Bionekazaritza” eta “Saskibarazki”n parte hartzen dugu, “A.S.S.E.”n (Arabako frutazain eta ekoizleak) bezalaxe , eta, era berean, lankidetza estuan aritzen gara “Hazien Sarea”rekin.
Betidanik, sagardotegiaren ezaugarriak eta kokalekua direla eta, Iturrieta leku lasai eta egokia da haurrekin etortzeko. Lorategia, jolasak, animaliak, haurtxoentzako aldalekua, enborrak,... haurrentzako menua. Horregatik, familia-erreserba ugari jasotzen ditugu. Gure sagar-zuku naturalak “ez oso naturalak” diren freskagarri tipikoak ordezkatzen ditu.
Beti lagun izan gaituzten animalienganako maitasunagatik eta errespetuagatik, zure txakurra ongi etorria da. “Euskadi txakurrarekin” Basketour programan parte hartu dugu. Kontsultatu baldintzak zure “lankideekin” etorri aurretik.